Kallt som kaffe

Elias 9 månader

 

I förrgår fyllde den här gullisen hela nio månader! Hjälp vad det går fort nu, det händer så himla mycket i den här åldern. För ca en vecka sedan tog han sina första krypsteg och de senaste tre dagarna har det släppt ordentligt och han kryper omkring för fullt här hemma. Det är så gulligt när han kryper fram och drar en i byxbenet för att bli upplyft ? De blir så stora när de börjar krypa? Ungefär samtidigt som han började krypa började han även att ställa sig upp. Så nu reser han sig upp mot soffbordet och trappgrindar och allt han får tag i och är helt plötsligt överallt ?

 

 

Perioden som har varit ett par månader nu har annars kanske inte varit någon favorit. Det har varit så himla svårt att få honom att sova och han försöker vända sig till mage hela tiden och klöser sig i ansiktet och sliter ut nappen vilket såklart gör att han blir både arg och ledsen. Jag kommer så väl ihåg det från Molly också, det är så frustrerande när de bara river och klöser sig. Det går dessutom knappt att byta blöja för att han bara snurrar runt hela tiden, råkar man blinka så kan det helt plötsligt ligga en naken bebisrumpa som tittar upp mot en istället. Men nu har han äntligen i princip slutat med de här klösningarna i ansiktet och det går mycket lättare att lägga honom nu. Han är också rent allmänt mer tillfreds och lugnare. Det har säkert mycket att göra med att han kan förflytta sig själv nu. Han kan sitta själv på golvet och leka långa stunder nu och om Molly leker med honom är han överlycklig. De är så goa ihop så det är helt magiskt att se ?

Han sover även något lite bättre nu och vaknar oftast bara två gånger per natt vilket är helt underbart även om han oftast tycker att det är morgon redan vid sex. Det kunde ju vara betydligt värre än så tänker jag. Han äter mycket och gärna och är ständigt hungrig. Liksom sin storasyster är han inte så förtjust i burkmat, det är ett par sorter han äter men annars har jag fått göra olika puréer åt honom. Han åt sin första smörgåsbit häromdagen som han satt och sög på tills den var slut så förhoppningsvis kan han börja äta samma som oss ganska snart om det funkar att mosa förstås. Han har inte fått några mer tänder än de två där nere så det är ett tag kvar innan han kan tugga.

Det är så härligt att få lära känna den här lilla killen som blir mer och mer en egen person för varje dag som går.

 

 

Grattis på nio-månadersdagen världens goaste Elias ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats